Mezinárodní den dětí

03.06.2010 09:24

Mezinárodní den dětí se slaví každoročně 1. června.  Má upozornit světovou veřejnost  na práva a potřeby dětí. Svátek dětí se slaví v mnoha zemích světa. Den dětí se poprvé slavil    1. června 1950 ve více než 50 zemích celého světa. Pevné datum, tedy 1. červen, bylo stanoveno až na mezinárodní konferenci pro ochranu dětí v roce 1952. Navrhla ji v roce 1949 mezinárodní demokratická federace žen, mezinárodní odborové sdružení učitelů a světová federace demokratické mládeže. U příležitosti dne dětí jsou připravovány různé společenské a sportovní akce.

Děti slaví svůj svátek  různými hrami, soutěžemi a spoustou veselí a určitě rádi jedou s rodiči na pěkný výlet nebo uspořádají dětskou párty.

Pro děti v naší škole připravil oslavy Mezinárodního dne dětí náš asistent pedagoga Lukáš Horyna

Na začátku vyučování  se žáci s učitelkami  sešli v jedné třídě a dozvěděli  se něco o Mezinárodním dni dětí. (viz výše)

Oslavy v naší škole začaly společným zpíváním pod vedení paní učitelky Mgr. Pavly Slívové. Poté děti na chodbě školy hrály zábavou poznávací hru na Praštěného.  Protáhly se při napínavé hře Kámen, nůžky běžím (jedu) vpřed. Pantomimickou hrou  předváděly, ve kterém měsíci roku  se narodily. Děti si odpočinuly  ve „westernovém městečku“, kde  byly svědky přestřelky dvou pistolníků. Mohly se naučit jak na Duel divokého západu.

Unavené prsty děti ještě potrénovaly ve staroanglické hře Fingerfight. Pak už následoval kvíz, kterým si mohli všichni ověřit své znalosti.

Na závěr  všechny děti dostaly sladkou odměnu. Několik fotografií si prohlédněte ve složce MDD na adrese: Picasaweb.

 

—————

Zpět


Kontakt

Sekretariát školy

+420 556 422 580
+420 556 422 581



Odkazy

Staré stránky školy www.skola-jsk.cz

Sanatoria Klimkovice www.sanatoria-klimkovice.cz

Občanské sdružení JODÍK www.jodik.webnode.cz

eTwinningový projekt: www.vesela-matematika.webnode.cz

                                    www.matematika-hra.webnode.cz

Více o eTwinningu: www.etwinning.cz

                               www.etwinning.net

Více fotografií: Na picasaweb

                         Na rajče

Naše videa: Naše videa a filmy