Památník II.světové války Hrabyně - exkurze 8.a 9.třídy

11.05.2011 19:59

Ve středu 11. května 2011 se žáci 8.a 9. třídy vypravili do Památníku II.světové války v Hrabyni u Opavy. Tento památník je součástí expozice Slezského zemského muzea v Opavě a jedná se o jediný památník svého druhu v celé České republice.

Nová expozice představuje celé válečné období - zachycuje důležité události války, válečné hrdiny, ale také každodenní život v protektorátu, tehdejší módu, hračky. Vystavené předměty jsou originály, ať už se jedná o uniformy, zbraně, průkazy totožnosti nebo předměty z koncentračních táborů. V realistickém dioramatu jsme prošli dům, zničený dělostřeleckým granátem a "ocitli"jsme se přímo uprostřed leteckého bombardování. Část expozice je věnována také koncentračním táborům.

Příjemná a milá paní průvodkyně nás vybavila pracovními listy, do kterých jsme zaznamenávali odpovědi na otázky, týkající se válečných událostí.

Myslím, že se exkurze podařila, přálo nám i počasí a mnozí žáci z okolí Ostravy nebo Opavy měli zájem se do Památníku znovu vypravit.                                                                                                                               Mgr. Karla Ondráčková

—————

Zpět


Kontakt

Sekretariát školy

+420 556 422 580
+420 556 422 581



Odkazy

Staré stránky školy www.skola-jsk.cz

Sanatoria Klimkovice www.sanatoria-klimkovice.cz

Občanské sdružení JODÍK www.jodik.webnode.cz

eTwinningový projekt: www.vesela-matematika.webnode.cz

                                    www.matematika-hra.webnode.cz

Více o eTwinningu: www.etwinning.cz

                               www.etwinning.net

Více fotografií: Na picasaweb

                         Na rajče

Naše videa: Naše videa a filmy